Fatih Doğan: Bu yük çok ağır
Nevzat Demir Tesisleri'ni Kovid-19 ateşi sardı… Boyd ve antrenör Hakan Çalışkan'ın testlerinin pozitif çıkması ile küçük bir şok yaşayan siyah-beyazlılar, dün 8 pozitif vaka ile adeta 8 şiddetinde sallandı.
Önceki gece bütün personel, 'Test sonucum ne gelecek' diye geceyi uykusuz geçirdi. Rakam beklentilerin üzerinde olunca Ümraniye sessizliğe gömüldü. Moraller bozuk, psikoloji sarsılmış, çalışma isteği sekteye uğramış durumda. Tek teselli Boyd'un ve yardımcı antrenörün üçüncü testinin negatife dönmesi. Ümraniye'de tüm hijyen kurallarına uyuluyordu ama saha çalışmasında ve temaslı oyunda bu son kaçınılmaz. Başkan Ahmet Nur Çebi de ekonomik görüşmeler ve yeni sözleşmeler nedeniyle son bir haftada Ümraniye'de fazla mesai harcamıştı.
12 Haziran'da ligler oynanır mı?
Ne yapılması gerek?
Türkiye'de antrenör ve futbolcu derneklerinin birlik olması gerekirdi ama olamadılar. Herkes parasını kazanmaya baktı. Hatta ileri giderek söylüyorum, bu dernekler üzerinden kariyer planı yapan birbirinin altını oyan çok hoca gördüm. Ligler başlarsa pandemiden en çok etkilenecek üç grup var. Futbolcular, antrenörler ve spor gazetecileri. Üç grubun dernek temsilcileri de gündemle alakalı anlamsız bir sessizlik içindeler. Bugün görüşü olmayanların yarın bir değeri olmaz.
Fatih Doğan / Sabah