İlk
İngilizler bile itiraf etti
35’inci dakikada Debuschy , Mustafa Pektemek’i ceza sahası içinde düşürdü. 41’de ise Wilshere, Motta’yı yere indirdi. Hem Türk hem İngiliz otoriteler iki pozisyonun da net penaltı olduğu görüşünde birleşti. Nitekim Wilshere da maçtan sonra Mustafa’yı yere düşürdüğü pozisyonun penaltı olduğunu itiraf etti.
Portekizli hakem, Brezilya’daki Dünya Kupası’nda Hollanda ile Meksika arasındaki ikinci tur karşılaşmasında Robben’in kendini yere atmasına penaltı vermişti. Bu çelişki, tepkiyi iyice artırdı.
“Üzerinde durulmuyor”
Akıllara Türk hakemlerin ligde eleştirilen yönetimleri geldi.Konuyu değerlendiren Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, Türk hakemlere haksızlık yapıldığını belirtti.
“Bununla ilgili defalarca ifadeler kullandım, açıklamalar yaptım. Maalesef kimse üzerinde durmuyor. Sadece Arsenal-Beşiktaş maçı değil Dünya Kupası’nda da verilen kararları, yapılan hataları gördük… Beşiktaş’ın böylesine emeğine yazık ettiler. Çok yazık oldu” diye konuştu.
“Ben de Beşiktaşlı’yım”
Zekeriya Alp, kendisinin de bir Beşiktaşlı olduğunu hatırlatarak şu anki konumu itibariyle karşılaşmanın teknik analizine giremeyeceğini vurguladı.“Ne kadar iyi bir Beşiktaşlı olduğumu söylememe gerek yok. Hakemler verdikleri kararlarla Beşiktaş’a yazık ettiler diyorum sadece. Türk hakemliği dünya standardının belli yerine gelmiş bir seviyede. İnşallah bu sene çok daha iyi bir konuma gelecekler” ifadelerini kullandı.
hadi ordan..yazık etmişlermiş..siz ligde bizi o maşa hakemlerinizle perişan etmeseydiniz şimdi biz doğrudan gruplara klamıştık dövünen geyseydi..utanmadan bide konuşuyorlar herifler..sen ve senin tetikçi hakemlerin bizim bunları yaşamamıza neden..ne kadar yüzsünüz yaa..utanır insan biraz..yediniz hakkımızı geçen sezon kaç maçta..bizim hakkımızdı 2. olmak..ama geysenin oyuncağısınız hepiniz şamar oğlanısınız..ne derse yapıyorsunuz ekmeğini yediğiniz klübe bile ihanet ettiniz geçen sene