Demba Ba, Nouma'yı yakaladı
Beşiktaş taraftarının sevgilisi Demba Ba, siyah-beyazlıların eski aşkı Nouma’nın 2000-01’deki 22 gollük ‘en skorer yabancı performansı’na 20’nci haftada ulaştı.

Beşiktaş formasını giydiği 2’nci maçta Feyenoord önünde hat-trick yaparak taraftarın sevgilisi olacağının sinyallerini veren Senegalli santrfor, siyah-beyazlı tribünlerin eski aşkı Pascal Nouma’ya ait ‘en skorer yabancı oyuncu’ unvanına şimdiden ortak oldu. Biri penaltıdan olmak üzere Bursaspor ağlarını 2 kez sarsan Demba Ba, ligdeki gol sayısını 13’e çıkarırken, toplamda da 22 gole ulaştı. Bu rakam, Pascal Nouma’nın 2000-01 sezonunun tümünde attığı gol sayısıydı ve dün akşama kadar Fransız yıldıza ait “Beşiktaş’ın en skorer yabancı oyuncusu” unvanının sağlayıcısıydı. Bu unvanın ortağı olan tecrübeli forvet, aynı zamanda 13 golle krallık yarışında haftaya ilk sırada giren Bursasporlu Fernandao’yu da yakaladı.
AVRUPA’DA 8 GOL ATTI
SENEGAL'İN EN İYİSİ
Bursaspor ağlarına bıraktığı 2 golle bu sezonki toplam gol sayısını 22’ye çıkaran Demba Ba, kariyerini Avrupa’da sürdüren Senegalli forvetlere açık fark attı. Kendisini milli takıma davet etmeyen Senegal’in eski teknik direktörü Alain Giresse’e de bir anlamda mesaj gönderen yıldız oyuncu, Papiss Cisse (Newcastle-10 gol), Diafra Sakho (West Ham-10 gol), Sadio Mane (Southampton-9 gol) ve Moussa Sow (Fenerbahçe-9 gol) gibi vatandaşlarının iki katından fazla gol kaydetti.